Міненерго: росіяни хочуть знищити енергетичну інфраструктуру України

Міненерго: росіяни хочуть знищити енергетичну інфраструктуру України
260537 ПЕРЕГЛЯДІВ

Терористичні війська рф намагаються знищити енергетичну інфраструктуру України, щоб спричинити повне знеструмлення та загрожувати європейській енергосистемі в цілому, до якої входить і Україна. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко під час неформальної зустрічі енергетичних чиновників ЄС, повідомили в Міненерго.

Галущенко наголосив, що російські атаки на українську енергетичну систему є безпрецедентними у світі та Україні. Він заявив, що ці удари становлять загрозу енергетичній безпеці ЄС, оскільки українська система електропередачі електроенергії, газотранспортна система та підземні сховища газу є її частиною.

Галущенко зазначив, що противник змінив методи та зброю, яку він використовує. Жертвами останніх атак стали теплові та гідрогенераційні виробництва, а також система електропередачі, до складу якої входять автотрансформатори та підстанції. Росіяни хочуть досягти повного знеструмлення України. Тому вкрай важливо зосередити всі наші зусилля на протистоянні російській агресії взимку.

Голова Міненерго визнав, що для підготовки до майбутнього опалювального сезону необхідно не тільки відновити пошкоджені об'єкти, а й потужності балансуючої та розподіленої генерації.

Як повідомляли Українські Новини, 11 квітня російські військові нанесли удар по об'єктам критичної енергетичної інфраструктури в чотирьох різних областях України.

12 квітня заступник міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що якщо військові продовжать масове руйнування галузі, Україна може повернутися до обмежень на постачання електроенергії.

16 квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що під час атаки на Трипільську ТЕС в Україні закінчилися ракети.

Мої відео