До 10 та 12 років за ґратами засуджено двох інформаторів, які корегували удари ворога по Донецькій та Дніпропетровській областях

До 10 та 12 років за ґратами засуджено двох інформаторів, які корегували удари ворога по Донецькій та Дніпропетровській областях
224588 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вироки двом громадянам за колабораційну діяльність та несанкціоноване поширення інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1, ч. 3 ст. 114-2 КК України).
 
Уродженця м. Часів Яр засуджено до 10 років ув’язнення, а мешканця м. Краматорська - до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов'язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на строк 12 років, з конфіскацією майна.
 
          
 
Прокурори довели, що у березні-квітні 2022 року чоловік за допомогою акаунтів в месенджерах поширював жительці м. Донецька інформацію про місця дислокації особового складу та військової техніки ЗСУ на території Донецької та Дніпропетровської областей. Зокрема, він власноруч на скриншотах карт помічав розташування блокпостів, окопів, бліндажів й бетонних споруд у містах Часів Яр, Дніпро, Павлоград й Кривий Ріг.
 
У тому ж році краматорчанин під час спілкування зі своїм знайомим – представником однієї з окремих мотострілецьких бригад армійського корпусу «днр» цілеспрямовано надсилав йому інформацію військового характеру. Вже у 2023 році він вирішив налагодити контакт зі співробітником фсб рф, аби допомагати військам держави-агресора у веденні бойових дій проти ЗСУ. Засуджений позначав на «Google Maps» координати місць дислокації українських військових у своєму місті. Текстовими й графічними зображеннями карт місцевості «агент» конкретизував розташування об’єктів, що могли зацікавити окупантів, а у подальшому розповідав про «прильоти».
 
На вироки суду чоловіки чекали під вартою. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео