Схвалював напад рф на Україну й ділився дописами про «братні народи» - судитимуть мешканця Покровська

Схвалював напад рф на Україну й ділився дописами про «братні народи» - судитимуть мешканця Покровська
349186 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Покровська за фактами вчинення дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

У липні-серпні 2022 року, підтримуючи кремлівські зазіхання на територію нашої держави, чоловік активно поширював у проросійській соціальній мережі антиукраїнський контент. Зокрема, з його сторінки по акаунтах інших користувачів розлітались схвальні дописи на адресу військово-політичного керівництва рф щодо початку проведення так званої спецоперації.
 
 
Також він розміщував публікації, в яких проводились вигадані пропагандистами хибні паралелі між спротивом фашизму в минулому столітті та вбивством українців учасниками «сво». Обвинувачений репостив заклики адептів кремля вступати до «народно-визвольних співтовариств», брати до рук зброю й «зносити злочинну владу» в Україні. При цьому розповсюджував посилання на telegram-бот, де нібито вказувались місця роздачі зброї. Крім того, «кімнатний боєць з нацизмом» ділився хворими фантазіями своїх однодумців про «братні народи» і нібито звільнення, а не окупації російською армією окремих населених пунктів Донеччини.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. За санкціями статей обвинуваченому загрожує 5 років за ґратами з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео