Звітують рф про використання «бюджетних» коштів - заочно підозрюються троє працівниць «Управління федерального казначейства по днр»

Звітують рф про використання «бюджетних» коштів - заочно підозрюються троє працівниць «Управління федерального казначейства по днр»
386057 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом мешканкам Приазов’я заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у червні та вересні 2022 року троє жінок з м. Маріуполя та смт Мангуша погодились на співпрацю з самопроголошеною владою тимчасово окупованої території Донеччини. Бажаючи бути ближче до «державної скарбниці», одна стала начальницею «Управління казначейства в м. Маріуполі», інша – її заступницею. Третя колега очолила аналогічне відомство при адміністрації Першотравневого району квазіреспубліки, розташоване у Мангуші.
 
              
 
Після незаконної інтеграції окупованих територій Донецької області до складу рф зазначені незаконні установи перейшли під контроль «Управління федерального казначейства по днр».
 
У межах своєї компетенції жінки контролюють платежі, зокрема, що надходять за договорами з підприємствами, де замовником є місцеві «бюджетні» організації. Також вони прогнозують й планують видатки та звітують про використання кожного «федерального рубля» перед керівництвом. Крім того, через підконтрольні медіа запевняють населення у начебто покращенні фінансового життя в «республіці».
 
Наразі трійцю «посадовиць» оголошено у розшук. Досудові розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео