СБУ викрила керівників окупаційної адміністрації на Луганщині, які за півроку провели в невеликому селищі понад 30 проросійських акцій

СБУ викрила керівників окупаційної адміністрації на Луганщині, які за півроку провели в невеликому селищі понад 30 проросійських акцій
402289 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ викрила керівників окупаційної адміністрації на Луганщині, які за півроку провели в невеликому селищі понад 30 проросійських акцій

 СБУ повідомила про підозру групі осіб, яка займається систематичним проведенням на території Старобільського району масових та інформаційно-пропагандистських заходів політичного характеру на підтримку агресії рф проти України.

Оперативники та слідчі СБУ задокументували, що з літа 2022 року призначені окупантами «и.о. главы администрации Беловодского раойна лнр», його заступниця та керівниця «отдела образования» окупаційної адміністрації розгорнули активну медійну діяльність на підтримку політики путінського режиму.

Лише з кінця липня 2022 до початку січня 2023 року призначенці окупантів провели у Біловодську близько 30 проросійських заходів.

Серед них наради, урочистості, інтерв’ю, візити ватажків «лнр» та делегацій із Новосибірської області рф, відзначення «державних свят» агресора на кшталт «дня конституції рф» та «дня мвс лнр», «патріотичні заходи» на честь окупаційної армії, заходи щодо інтеграції біловодських школярів у «российское движение школьников» тощо.

Окремий комплекс заходів восени 2022 р. був спрямований на підтримку «референдуму» щодо приєднання Луганської області до рф.

Для імітації суспільної активності на окупованій території в інформаційно-політичних акціях фігурували так зв. «профсоюзы», «совет женщин при администрации Беловодского района лнр» та інші фіктивні «організації».

Активність чиновників супроводжувалася численними публікаціями на спеціально створених окупантами медіаресурсах.

Організовані ними акції носили політичний характер та мали за мету підтримку кремлівського режиму, формування у мешканців захопленої території російської ідентичності, виправдання російської агресії проти України.

СБУ повідомила фігурантів про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 6 ст. 111-1 Кримніального кодексу України (організація заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, спрямованої на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України,  вчинені організованою групою).

Раніше усі вони отримали від СБУ повідомлення про підозру в колабораційній діяльності

Правопорушникам загрожує до 12 років позбавлення волі, до 15 років заборони обіймати певні посади та конфіскація майна.Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Мої відео