СБУ повідомила про підозру зраднику, якого ватажок «днр» нагородив «медалью за отвагу»

СБУ повідомила про підозру зраднику, якого ватажок «днр» нагородив «медалью за отвагу»
367841 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слідчі ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях повідомили про підозру в державній зраді бойовику, який після широкомасштабної агресії рф приєднався до незаконного підрозділу так званої «днр». Його «заслуги» високо оцінив ватажок бойовиків пушилін, нагородивши зловмисника «медалью за отвагу».

 Співробітники спецслужби встановили, що останнім місцем реєстрації уродженця Донецька були Бровари на Київщині. У 2018 році чоловік через рф перетнув державний кордон України та повернувся на Донеччину. Він повністю поділяв ідеологію «руського мира» та підтримував всі дії окупаційної адміністрації, представників НЗФ та нібито «неіснуючих» у регіоні військових рф.

 У березні 2022 року зрадник вирішив «не словом, а ділом» сприяти агресорам. У Маріуполі він вступив до 9-го окремого штурмового мотострілкового полку морської піхоти «днр», що є складовою частиною окупаційних військ російської федерації. Діяв він з ідеологічних мотивів, повністю підтримуючи окупацію території України та ідею приєднання нашої держави до складу країни-агресора.

 У складі свого терористичного підрозділу зрадник брав активну участь  у бойових діях проти Збройних сил України на різних ділянках фронту. Це високо оцінило керівництво полку та представило його до нагороди. У липні 2022 року так званий глава «днр» пушилін нагородив бойовика «медалью за отвагу».

 Слідчі органів безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

 СБ України відомо місцеперебування зрадника і він обов’язково предстане перед українським правосуддям.

 Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Донецька обласна прокуратура.

 

 

Мої відео