Податківці викрили порушення порядку проведення розрахунків при продажу товарів через інтернет

Податківці викрили порушення порядку проведення розрахунків при продажу товарів через інтернет
430040 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фахівцями управління податкового аудиту ГУ ДПС у Черкаській області встановлено факт порушення порядку проведення розрахунків при продажу товарів через мережу Інтернет.

Так, під час перевірки суб'єкта господарювання, що здійснює реалізацію побутової хімії через мережу Інтернет, було встановлено факт невидачі розрахункових документів встановленого зразка.

За це порушення до підприємця застосовано штрафні фінансові санкції та  складено протокол про адміністративну відповідальність за статтею 155 КУпАП.

Суб'єктам господарювання, які здійснюють продаж товарів через Інтернет за непроведення розрахункової операції через РРО/ПРРО або невидачу розрахункового документа встановленого зразка, загрожує відповідальність від 25 до 150 відсотків від вартості реалізованих товарів.

ГУ ДПС у Черкаській області наголошує на необхідності дотримання порядку проведення розрахунків у разі продажу товарів через Інтернет, у тому числі з використанням послуг посередників з доставки товарів операторами поштового зв'язку та посередників з отримання переказів коштів, у т. ч. небанківськими надавачами фінансових (платіжних) послуг.

Податкова вдячна сумлінним споживачам за своєчасну реакцію на можливі порушення, що вчиняються несумлінними платниками податків при проведенні розрахункових операцій.

Мої відео