СБУ довела провину трьох керівників окупаційних структур на Донбасі

СБУ довела провину трьох керівників окупаційних структур на Донбасі
441771 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ довела провину трьох керівників окупаційних структур на Донбасі

Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність трьох чиновників, які очолюють окупаційні структури на Донеччині. Зловмисники причетні до посягань на територіальну цілісність України та фінансування злочинної діяльності представників квазіутворення.      

Один з фігурантів - так званий «міністр доходів і зборів днр». Слідство встановило, що зловмисник почав працювати на бойовиків з 2015 року. Він обіймав різні посади в фейковому міністерстві, зокрема у «Департаменте по борьбе с теневой экономикой» та «Департаменте аудита». З січня 2020 року по лютий 2022 року – виконував обов'язки «начальника республиканской налоговой инспекции в Амвросиевском районе министерства доходов и сборов ДНР. У березні 2023 року так званий «глава ДНР» пушилін призначив його керівником міністерства.

         Ключовим завданням колаборанта була організація стягнення податків,  зборів та інших обов’язкових платежів з фізичних та юридичних осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території Донецької області. Всі зібрані кошти скеровувались до «місцевих» та «республіканського бюджету ДНР».  До його функцій входило встановлення контролю за переміщенням товарів та транспортних засобів через кордон «ДНР», за що збиралась відповідна платня.

На «високій посаді» зловмисник робив все можливе, щоб догодити керівництву та повнити «бюджет республіки». Він розпочав активний пошук нових платників податків, продовжив так звану реєстрацію фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб.

Сприяти загарбникам у знищенні українських окупованих територій погодився й інший рашист. За наказом кремля він очолив «министерство экономического развития «днр»» та сприяє приєднанню окупованих територій Донеччини до так званої «свободной экономической зоны» з державою-агресором.

Колишній заместитель директора Департамента регионального развития Минэкономразвития рф почав працювати на «економічний блок днр» з серпня 2022 року. Спочатку був заступником міністра, а вже у листопаді указом ватажка терористів пушиліна став керівником «відомства».

На посаді росіянин всіляко сприяє посиленню фінансового контролю установ країни агресора над промисловим сектором «республіки». «Міністерство» розробляє заходи так званої інвестиційної підтримки та кредитування суб’єктів господарювання, зареєстрованих на ТОТ, що насправді є прихованим перерозподілом активів в інтересах рф.

Головну увагу чиновник приділяє пришвидшенню входу «днр» до так званої «свободной экономической зоны» з державою-агресором. За задумом кураторів проекту це дозволить продемонструвати населенню максимальну і взаємовигідну співпрацю з окупантами, що звісно не відповідає дійсності.

СБУ також зібрала беззаперечні докази провини «генерального директора Госконцерна Донбассгаз» окупаційної адміністрації «днр».

Так званий концерн було створено у січні 2015 року. У грудні 2018 року керівником призначено громадянина рф, який для власної вигоди погодився обійняти посаду. До цього посібник окупантів обіймав посаду начальника експлуатаційного управління «Газпром газораспределение Пермь».

До складу підприємства входять структури, які перейшли під контроль представників окупаційної адміністрації та здійснюють транспортування природного газу магістральними газопроводам, зберіганням та реалізацію скрапленого газу, метану.

Росіянин повністю контролює кадровий підбір у концерні. Наразі він призначає керівників у тимчасово окупованому Маріуполі та інших районах Донеччини. Основне завдання структури забезпечувати війська загарбників та їхні  адміністрації, потреби місцевих жителів відходять на другий план.

До «посадових обов’язків» зловмисника також входять виконання військово-мобілізаційних вимог агресорів та взаємодія з пропагандистськими ЗМІ для висвітлення «досягнень» окупантів.

Слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за:

 - ч. 2 ст. 110 КК України, - умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб;

-        ч.  5     ст. 111-1 КК України - добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Матеріали кримінальних проваджень скеровані до суду.

Розслідування проводили співробітники ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Мої відео