Порядок оформлення реєстраційного номера платника податків неповнолітній особі

Порядок оформлення реєстраційного номера платника податків неповнолітній особі
32536 ПЕРЕГЛЯДІВ

Порядок оформлення неповнолітній особі реєстраційного номера облікової картки платника податків передбачає певні кроки. Начальниця управління податкових сервісів ГУ ДПС у Черкаській області Наталія Бойко детально інформує, що для цього необхідно.

За її словами, у цілому громадянину, який не внесений до Державного реєстру,  особисто або через представника, необхідно подати до відповідного контролюючого органу облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР. 
– Ця картка, – говорить пані Наталія, – водночас є заявою для реєстрації у Державному реєстрі. Відтак потрібно пред’явити документ, що посвідчує особу, та містить необхідні для реєстрації реквізити (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство).

Керівниця Управління пояснює, що Облікову картку ф. № 1ДР  малолітніх осіб (до 14 років) подає один із батьків (усиновитель, опікун, піклувальник) за наявності свідоцтва про народження дитини, та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника). 
– Якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, необхідно подати засвідчений в установленому законодавством порядку переклад такого свідоцтва про народження українською мовою (після пред’явлення він повертається) та його копію. Окрім цього, під час проведення процедур реєстрації в Державному реєстрі, внесення змін до Державного реєстру, а також під час видачі картки платника податків та відомостей з Державного реєстру може застосовуватися відображення в електронному вигляді інформації, що міститься: у паспорті громадянина України у формі картки (е-паспорт), свідоцтві про народження дитини (е-свідоцтво), біометричному закордонному паспорті (е-паспорт для виїзду за кордон), посвідці на проживання,  довідці внутрішньо переміщеної особи (ВПО), – зазначила Наталія Бойко.

Реєстрація фізичної особи у Державному реєстрі здійснюється протягом 3 робочих днів від дня подання до контролюючого органу Облікової картки ф.№ 1ДР.

Мої відео