Був один і той розпався: Panic! At The Disco вирішили припинити свою діяльність остаточно

Був один і той розпався: Panic! At The Disco вирішили припинити свою діяльність остаточно
411603 ПЕРЕГЛЯДІВ

Серед шанувальників рок-музики у 2007-2010 роках існував цілий пантеон виконавців. І насправді кожен із жанрів мав подібний. Не змінилося це й зараз, бо й тепер у кожному напрямку є свої еталонні виконавці, які є відомими серед більшості шанувальників. Але саме у 2007-2010 роках існувала така річ, як "емо-трійця", три групи, що були буквально легендарними і які обожнювали всі, хто відносив себе до течії емо і не тільки. Складовими цієї тріади були My Chemical Romance, Fall Out Boy та Panic! At The Disco. І кожна з груп має свою специфічну історію, адже перші розпалися у 2013, але потім зібралися знов, друга стабільно працює разом, а от третя має свою унікальну особливість – фактично з неї залишився один єдиний учасник. Але тепер і цьому прийшов кінець, адже Panic At The Disco оголосили про те, що завершують свою діяльність.

Історія Panic At The Disco розпочалася що у 2004 році, коли двоє друзів вирішили почати переспівувати на свій манер пісні Blink-182. Вони грали на гітарі та ударних, тому в принципі вже могли творити разом. Але все-таки їм хотілося створювати свою музику, тому згодом вони запросили басиста, а також вокаліста, почавши у такій компанії писати свої пісні. Трошки пізніше вони обрали свою назву (скоріш за все, вона була натхненна піснею The Smiths), а потім на порталі PureVolume вони створили й свою власну Інтернет сторінку задля того, щоб їх могли знаходити люди. Вони навіть написали басистові іншої, вже більш відомої групи Fall Out Boy, який власне і допоміг їм укласти контракт з лейблом, на якому вони перебували весь час свого існування. 

Але вже через короткий термін після створення групи, її покидає перший учасник – басист. За різними теоріями він або пішов сам, або його вигнали. Але незабаром у них з'явився новий музикант, що давно був знайомий із групою та допомагав у одному із турів. І паралельно з такими перипетіями гурт встиг випустити одну із найвідоміших своїх пісень – "I Write Sins Not Tragedies", що була справді успішним дебютом. Але згодом учасники ледь не зненавиділи цю пісню, адже вони самі відверто заявляли, що вона занадто потужно стала ротуватися на радіостанціях і у них є не тільки вона. І цей трек був дійсно вдалим, адже саме він дав змогу альбому піднятися на перший рядок чарту Billboard і на 13-й у Billboard-200. Їх перший альбом став платиновим, наступний також був досить успішним. Але після нього гурт покинуло одразу два учасники. І далі почалися постійні зміни як основних музикантів, так і сесійних. 

Наступні альбоми приносили вихід зі складу гурту мінімум одного учасника. Кожен із них знаходив свої приводи для того, щоб лишити колектив та або остаточно припиняв співпрацю, або переходив у розряд концертних чи сесійних музикантів. Але гурт продовжував існувати та створювати нові пісні. А учасники, що приходили на заміну тим, хто пішов, навіть нерідко ставали улюбленцями фанатів. Таким чином колектив проіснував до 2022 року, періодично випускаючи нові альбоми та сингли, їздячи в тури та популяризуючи свою музику. Але фактично у гурті залишився один учасник – це вокаліст Брендон Урі. Мережею навіть ходили жарти з приводу того, що треба змінити назву з Panic! At The Disco на Brandon! At The Urie, тим самим фактично висміювалась така історія колективу. Але тим не менш, гурт успішно проіснував 19 років. Та судячи з усього, прийшов час закінчити цю главу.

У соціальній мережі Instagram Брендон кілька днів тому виклав публікацію про те, що гурт припиняє своє існування. Він пояснив це тим, що його дружина чекає на дитину, а він хоче присвятити всього себе батьківству. Вокаліст подякував за любов шанувальників та фактично поставив остаточну крапку в історії існування Panic At The Disco. Та шанувальники зустріли це по-різному, одні засмутилися, інші ж заявили, що давно була пора це зробити. 

Наразі складно сказати, чи повернеться колись Урі до музики знов. Так, його сім'я чекає на поповнення, але врешті-решт дитина зростатиме і можливо вокаліст знову почне виступати. Такі випадки не поодинокі, адже назад на сцену повертаються як окремі виконавці, так і цілі колективи. Шанувальникам же доведеться тільки чекати та сподіватися, що колись вони зможуть почути нову музику від Брендона Урі.

Мої відео