Українська делегація зустрілась з представниками Індонезії та Танзанії. Обговорили продовольчу безпеку

Українська делегація зустрілась з представниками Індонезії та Танзанії. Обговорили продовольчу безпеку
309463 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська делегація на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком закінчила робочий візит до Республіки Ангола, у межах якого брала участь у роботі засідання 147-ї Асамблеї МПС. Представники України зустрілись з представниками Індонезії та Танзанії. Із лідером делегації Індонезії Фадлі Зоном українські делегати обговорили продовольчу безпеку та важливі для цього дії з боку міжнародної спільноти, зокрема, подальшу підтримку. Перший віцеспікер проінформував колегу про поточну ситуацію та перешкоджання експорту російською федерацією. 

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

У завершальний день роботи на полях засідання Асамблеї українські делегати провели ряд важливих зустрічей. Також відбулися вибори нового президента Міжпарламентського союзу. У п`ятницю, 27 жовтня, під час роботи засідання 147-ї Асамблеї МПС проводились вибори нового Президента організації. Тепер цю посаду займає Тулія Аксон, Спікерка Національної Асамблеї Республіки Танзанія. Вона змінила попередника — Дуарте Пашеку, який був на цій посаді впродовж трьох років. Загалом на місце президента організації претендували чотири країни — представниці Сенегалу, Танзанії, Сомалі й Малаві. 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко висловив вітання новій президентці МПС через обрання на посади, побажавши натхненної та плідної роботи. «Сподіваємося на продовження нашої комунікації й співпраці у межах Міжпарламентського союзу», — наголосив він. 

Окрім цього українська делегація зустрілась з представниками Індонезії та Танзанії. Під час зустрічі сторони обговорили продовольчу безпеку та важливі для цього дії з боку міжнародної спільноти, зокрема, подальшу підтримку.

«Війна триває понад дев`ять років. Маємо завершити її справедливою перемогою. Окупанти повинні покинути нашу територію. Із цього розпочнеться й світова безпека», — сказав під час зустрічі Олександр Корнієнко, додавши, що конкретні пункти містяться у Формулі миру Президента України Володимира Зеленського, яку Україна звертається підтримати й стати на шлях її реалізації.  

Також на зустрічі обговорювалось питання посилення співпраці в окремих сферах та відзначили роботу Групи дружби.

Олександр Корнієнко наголосив, що очільник делегації Індонезії Фадлі Зон сім разів відвідував Україну та чотири з них — під час повномасштабного вторгнення росії.

Ба більше, українські делегати зустрілися з Міністром закордонних справ Танзанії. Сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, продовольчу безпеку, імплементацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського. Українські делегати наголосили на важливості розширення української дипломатичної присутності в Танзанії, а також розвитку сільськогосподарської, освітньої, енергетичної й інженерної кооперації.

Загалом за час візиту делегація з України провела ряд важливих та результативних зустрічей із колегами по МПС. Зокрема, відбулося спілкування з делегаціями та представниками Анголи, Бразилії, ПАР, Великої Британії, Франції, Австралії, Малайзії, Таїланду, Малаві, Республіки Ірак, Кенії, Кабо-Верде, Камбоджі, Республіки Гана, Замбії, із послами «Групи Семи» та Президенткою ПА Співдружності португаломовних країн. Окремо наша делегація зустрілася з Президентом Міжпарламентського союзу Дуарте Пашеку.

Окрім того, українські парламентарії брали активну участь у засіданнях Асамблеї та її комітетів. Зокрема, наші делегати виступали та були учасниками дебатів у Комітеті миру та безпеки, Постійному Комітеті у справах ООН, Постійному Комітеті з питань демократії та прав людини, Комітеті з питань взаємодії з ООН та ін.

Також народні депутати долучилися до Форуму молодих парламентаріїв МПС та Форуму жінок-парламентаріїв МПС, які відбулися у межах роботи Асамблеї. 

У пресслужбі зазначають, що на полях 147-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу українська делегація представила виставку «Війна голосами дітей», а також провела додатковий захід — «Життя без кордонів: Вшанування пам`яті дітей, втрачених на війні», мета якого — створення платформи для міжнародної солідарності та вшанування невинних життів дітей, які постраждали від збройних конфліктів.

На цих зустрічах із колегами-парламентаріями, делегатами Асамблеї, народні депутати України наголошували на ряді нагальних питань, зокрема, щодо реалізації Формули миру Президента України Володимира Зеленського, продовольчої безпеки та усвідомлення відповідальності за неї, а також поточної ситуації в Україні — ракетних обстрілів рф, їхніх наслідків та скоєння російською федерацією злочинів проти українського народу, зокрема, й українських дітей. 

Мої відео