Проводять «фільтрацію» місцевого населення та вишукують родичів співробітників поліції – заочно підозрюються 23 експравоохоронця з Маріуполя

Проводять «фільтрацію» місцевого населення та вишукують родичів співробітників поліції – заочно підозрюються 23 експравоохоронця з Маріуполя
319596 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 23 мешканцям м. Маріуполя, с. Сєдове, смт. Нікольське та смт Велика Новосілка заочно повідомлено про підозру у вчиненні державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у березні 2023 року 23 співробітники Маріупольського РУП, Головного управління НП й Управління патрульної поліції в Донецькій області зрадили присязі на вірність Україні. Вони добровільно перейшли на бік окупантів та обійняли посади у незаконно створених правоохоронних органах м. Маріуполя.

        
 Працюючи у «міністерстві внутрішніх справ днр» підозрювані проводять так звані фільтраційні заходи з населенням у Іллічівському, Приморському та Жовтеновому районах міста й виконують інші злочинні вказівки представників нзф рф. Крім того, вони збирають дані щодо проукраїнські налаштованих громадян, а також співробітників поліції та їх родичів, які залишились на окупованій території. Також беруть участь у публічних заходах, котрі висвітлюють підконтрольні ЗМІ.
 
 Наразі їх усіх звільнено із займаних посад в Україні. Вирішується питання щодо оголошення вказаних осіб у розшук.
 Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.

 

Мої відео