На Донеччині чотирьом так званим суддям, яких призначено указом президента рф, повідомлено про підозру

На Донеччині чотирьом так званим суддям, яких призначено указом президента рф, повідомлено про підозру
288254 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чотирьом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у 2022 році троє діючих та одна колишня помічниці суддів добровільно залишились у захоплених збройними силами рф населених пунктах Маріупольського району. Звільнившись з посад в Україні, вони почали співпрацювати з органами окупаційної влади та вже у вересні 2023 року згідно з указом президента держави-агресора стали «суддями». Підозрювані обійняли псевдопосади в незаконно створених районних судах: двоє маріупольчанок - в «орджонікідзевському» й «іллічівському», а мешканки селищ Нікольське і Мангуш – у «першотравневому» та «володарському».
 
           
 
Отримавши підвищення від ворога, так звані служительки Феміди засуджують громадян України за законами рф. Крім того, ухвалюють незаконні рішення у політичній, майновій й господарській сферах.
 
           
 
Наразі підозрювані переховуються від слідства на тимчасово непідконтрольній Україні території.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську. Максимальне покарання - 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео