На Київщині викрито організовану групу, яка налагодила роботу підпільного грального закладу

На Київщині викрито організовану групу, яка налагодила роботу підпільного грального закладу
364850 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури організатору та трьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру за фактом організації та надання доступу до азартних ігор, які проводяться в мережі Інтернет (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 203-2 КК України).

За даними слідства, у травні 2023 року громадянин рф, який проживає на території Київщини, організував та керував незаконним гральним бізнесом. Чоловік орендував приміщення у м. Переяслові Бориспільського району, облаштував його і встановив там комп’ютери з відповідним програмним забезпеченням.

Він координував дії підлеглих, збирав виручені за азартні ігри гроші та забезпечував фінансування злочинної діяльності своєї групи.

До протиправної діяльності організатор залучив трьох жінок, які виконували функції адміністраторів грального залу.

Потрапити до підпільних гральних закладів «клієнти» могли виключно за рекомендацією постійних гравців та попереднім телефонним дзвінком. Прийшовши у заздалегідь обумовлений день, відвідувачі сплачували адміністратору грошові кошти, після чого їм видавали пароль для гри.

Адміністратори слідкували за дотриманням відвідувачами правил гри, надавали допомогу при її проведенні, виплачували гравцям гроші у разі їх перемоги, вели облік готівки та виконували інші вказівки організатора.

Під час санкціонованих обшуків у гральних залах та місцях мешкання фігурантів виявлено та вилучено чорнові записи, системні блоки, монітори, маршрутизатори, мобільні телефони, карти пам’яті, готівку та російські паспорти.

Досудове розслідування здійснюється детективами ТУ БЕБ у Київській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео