Вибух у Шевченківському райсуді Києва: вирок суду офіцеру та сержанту НГУ

Вибух у Шевченківському райсуді Києва: вирок суду офіцеру та сержанту НГУ
334569 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як повідомлялось раніше, 05.07.2023 підсудний виніс із ДУ «Київський слідчий ізолятор» не менше шести виготовлених ним саморобних вибухових пристроїв, які у подальшому привів у дію в приміщенні Шевченківського районного суду, що призвело до його загибелі, поранення співробітників поліції та пошкодження приміщення і майна суду.

   За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону засуджено двох з п’яти обвинувачених – начальника судової варти та його помічника. 

   Прокурорами доведено, що під час перебування в СІЗО та перевезенні арештанта до суду обвинувачені порушили правила конвоювання, не провели його особистий обшук та не перевірили речі. Шевченківський районний суд м. Києва визнав обох обвинувачених винними у порушенні статутних правил вартової служби чи патрулювання, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 418 КК України). 

   Взявши до уваги визнання своєї вини, сприяння слідству та щире каяття обвинувачених, суд призначив начальнику судової варти покарання у виді арешту строком на 6 місяців, а його помічнику – строком на 2 місяці з відбуванням покарання на гауптвахті.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,вирок суду,НГУ,вибух,вибух у Шевченківському суді
Мої відео