На Донеччині викрито «агентурну мережу» фсб рф, яка передавала інформацію про місця дислокації особового складу та техніки ЗСУ

На Донеччині викрито «агентурну мережу» фсб рф, яка передавала інформацію про місця дислокації особового складу та техніки ЗСУ
391364 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2  ст. 111 КК України).
За даними слідства, у червні 2023 року співробітник фсб рф завербував двох мешканців Донецької області для проведення підривної діяльності в Україні.
 
          
                                                                                                                                      
Першою «агенткою» виявилась мешканка смт Курахівка, яка передавала дані представнику спецслужб через свого родича - військовослужбовця одного з армійських корпусів зс держави-агресора. У голосових повідомленнях вона розповідала про розміщення особового складу і техніки ЗСУ на території населеного пункту та в Покровському районі. Особливу увагу жінка приділяла інформації щодо розташування підприємств та інших споруд. Зокрема, один такий аудіозапис містив координати приватного будинку її кумів. Через деякий час майже по всім надісланим підозрюваною локаціям були «прильоти».
 
Ще одним «інформатором» став уродженець Республіки Таджикистан, який для забезпечення засобів конспірації придбав новий телефон. Він напряму відправляв розвідувальні дані через «Telegram» співробітнику спецслужб рф. У текстових повідомленнях чоловік надсилав інформацію про місця дислокації українських військових та техніки, серед якої були реактивні системи залпового вогню, артилерії й танки.
                                   
За свою старанність «розвідник» отримував від фсб рф грошову винагороду.
 
Наразі обох підозрюваних викрито та їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео