БЕБ забезпечило відшкодування майже 18 млн грн до бюджету

БЕБ забезпечило відшкодування майже 18 млн грн до бюджету
420250 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України забезпечили відшкодування до Держбюджету майже 18 млн грн несплачених податків одним із товариств, яке має одне з найбільших в Україні, і значне за обсягом у Європі, квіткових господарств.

Встановлено, що службові особи товариства, яке має одне з найбільших в Україні, і значних за обсягом у Європі, квіткових господарств, використовуючи реквізити транзитних підприємств, відобразили у податковій звітності придбання квіткової продукції без її фактичного постачання. Такі дії дали можливість компанії збільшити податковий кредит з податку на додану вартість та призвели до ненадходження коштів до Держбюджету в особливо великих розмірах.

На підставі отриманих доказів, детективи БЕБ повідомили директору згаданого товариства про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) в особливо великих розмірах).

У ході досудового розслідування підприємство добровільно відшкодувало завдані державі збитки у повному обсязі. Наразі матеріали кримінального провадження скеровано до суду за ч. 4 ст. 212 КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, нещодавно детективи Територіального управління БЕБ у Київській області забезпечили відшкодування збитків до Держбюджету на суму понад 5,4 млн грн.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, пдв, податки, Держбюджет
Мої відео