Заробляв на сертифікатах – судитимуть колишнього співробітника державного підприємства (ФОТО)

Заробляв на сертифікатах – судитимуть колишнього співробітника державного підприємства (ФОТО)
425370 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного з відділів ДП «Донецькстандартметрологія» за фактами зловживання владою та внесення до офіційних документи недостовірних відомостей (ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж червня 2019 – січня 2020 років чоловік організував злочинну схему з одержання грошових коштів. Він пропонував посадовим особам, які звертались до нього із запитами на перевірку засобів вимірювальної техніки, укласти договір із підконтрольним приватним підприємством, що не мало права проводити вказані роботи. Своїх клієнтів службовець запевняв у тому, що таким чином вони зможуть отримати сертифікати державного зразка швидше та дешевше.

У подальшому обвинувачений розпоряджався коштами на власний розсуд. Таким чином він наніс державному підприємству збитків на суму понад 400 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання за вказаними статтями – 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк 3 роки.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео