Заволодіння майже 4 млн грн бюджетних коштів під час будівництва школи на Київщині – судитимуть двох підрядників

Заволодіння майже 4 млн грн бюджетних коштів під час будівництва школи на Київщині – судитимуть двох підрядників
366194 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох директорів товариства за фактами заволодіння майном та службового підроблення (ч. 1 ст. 366 та ч. 4, 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені у різний проміжок часу очолювали підрядну організацію, яка виконувала роботи з будівництва школи в місті Вишневе Києво-Святошинського району.

Вони внесли до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів. Ці документи стали підставою для перерахування товариству бюджетних коштів.

Експертизами встановлено, що вартість робіт, які фактично не виконані, але внесені у звітну документацію, становить понад майже 4 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід - ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео