Депутат з ОПЗЖ, який працює на окупантів – заочно повідомлено про підозру «начальнику відділу у справах дітей та сім’ї адміністрації Маріуполя»

Депутат з ОПЗЖ, який працює на окупантів – заочно повідомлено про підозру «начальнику відділу у справах дітей та сім’ї адміністрації Маріуполя»
305812 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівником Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у листопаді 2022 року депутат Маріупольської міської ради від нині забороненої в Україні політичної партії «Опозиційна платформа – За життя»,  маючи стійкі проросійські погляди, погодився працювати на окупантів РФ.

Чоловік обійняв посаду так званого начальника відділу у справах дітей та сім’ї адміністрації міста Маріуполь псевдореспубліки «ДНР». Серед його обов’язків – організація і контроль за роботою «відділу» та його працівниками.

Також колаборант бере активну участь у масових агітаційних заходах, що проводять представники незаконної влади, і виступає у підконтрольних окупантам ЗМІ, розповідаючи про «покращення» життя. Своїми діями підозрюваний розповсюджує антиукраїнські настрої серед цивільного населення, яке залишилось в розбомбленому військами РФ місті.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Максимальне покарання за вказаний злочин – 10 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео