Працювала на окупантів у період захоплення міста – підозрюється «начальниця відділу УПСЗН адміністрації м. Красний Лиман ДНР» (ФОТО)

Працювала на окупантів у період захоплення міста – підозрюється «начальниця відділу УПСЗН адміністрації м. Красний Лиман ДНР» (ФОТО)
341668 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у серпні 2022 року мешканка м. Лиману добровільно погодилась працювати на окупаційну адміністрацію захопленого військовими РФ міста. Жінка обійняла псевдопосаду начальниці відділу УПСЗН адміністрації м. Красний Лиман фейкової «ДНР».

Колаборантка керувала працівниками відділу і складала нормативні документи. Окрім цього, щоб навчитись «правильно» працювати, їздила на курси за участі представників «ДНР» у м. Єнакієве. За місяць роботи на окупантів жінка отримала заробітну платню в розмірі 21000 рублів.

Після деокупації м. Лиману українськими захисниками вона виїхала до Вінниці, де її затримали правоохоронці. Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео