Проводив «фільтрацію» та змушував цивільних збирати тіла вбитих окупантами у Лимані

Проводив «фільтрацію» та змушував цивільних збирати тіла вбитих окупантами у Лимані
409449 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Краматорського району за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що з квітня по липень 2022 року начальник сектору превенції відділу поліції №3 Краматорського районного управління поліції ГУ НП в Донецькій області добровільно перейшов на бік окупантів. Зрадивши присязі на вірність Україні, він обійняв посаду у «Народній міліції ДНР».
Перебуваючи у тимчасово захопленому м. Лимані, обвинувачуваний, за вказівкою окупаційної адміністрації РФ, затримував громадян та проводив так звані фільтраційні заходи. Крім того чоловік доставляв заарештованих цивільних, в тому числі із приміщення захопленої будівлі відділу поліції, до місць примусових робіт. Громадяни мали збирати тіла загиблих військових та мирних мешканців на території міста.
Також він спонукав підприємців, які виїхали з Лиманського району, повернутися та працювати на «благо» псевдоадміністрації. У подальшому за таку «службу» окупанти обіцяли чоловіку керівну посаду у незаконно створеному правоохоронному органі.
Коли населений пункт звільнили ЗСУ, обвинувачений втік на тимчасово окуповану територію та наразі перебуває у розшуку.
Досудове розслідування здійснювалось ТУ ДБР.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео