За ухилення від сплати 605,9 млн грн акцизного податку керівнику нафтопереробної компанії повідомлено про підозру

За ухилення від сплати 605,9 млн грн акцизного податку керівнику нафтопереробної компанії повідомлено про підозру
320499 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру виконувачу обов’язків Першого заступника Голови Правління нафтопереробної компанії. Понад 43% активів цієї компанії належить державі. Службова особа підозрюється в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах,  йому обрано запобіжний захід у вигляді застави майже 200 млн грн.

Слідством встановлено, що службові особи підприємства, у січні 2022 року задекларували до сплати нафтопереробним підприємством акцизний податок з терміном сплати 02.03.2022 р. Проте умисно не перерахували 605,9 млн грн податку до державного бюджету. 

Наразі тривають санкціоновані обшуки за адресами зберігання паливо-мастильних матеріалів нафтопереробної компанії, розслідуються інші епізоди злочинної діяльності службових осіб цього та інших підприємств нафтопереробної галузі. Також БЕБ досліджує факти привласнення та розтрати паливо-мастильних матеріалів орієнтовною вартістю 40 млрд грн колишнім менеджментом двох найбільших нафтових підприємств країни – «Укрнафта» та «Укртатнафта».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податку на додану вартість, мита, що призвело до фактичного ненадходження до держбюджету коштів в особливо великих розмірах) здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора. 

Нагадаємо, БЕБ та СБУ викрили схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом «Укрнафти» та «Укртатнафти». Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-ta-sbu-vykryly-skhemy-pryvlasnennia-40-mlrd-hryven-kolyshnim-menedzhmentom-ukrnafty-ta-ukrtatnafty

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: беб, Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків
Мої відео