Здавав окупантам бойові позиції ЗСУ та фіксував результати «прильотів» - судитимуть неповнолітнього мешканця Бахмута

Здавав окупантам бойові позиції ЗСУ та фіксував результати «прильотів» - судитимуть неповнолітнього мешканця Бахмута
416818 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно неповнолітнього мешканця м. Бахмута за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні-серпні 2022 року 16-річний юнак, маючи стійкі проросійські переконання, співпрацював з представниками держави-агресора. Він передавав через месенджер графічні координати місць дислокації, переміщення особового складу і бойових позицій Збройних Сил України у м. Бахмуті та Бахмутському районі.
Отримані дані використовувались армією РФ під час обстрілів населених пунктів. У подальшому фото з результатами влучань обвинувачений відправляв окупантам.
Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Обвинуваченому, який чекає на вирок суду під вартою, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео