БЕБ викрило групу осіб, яка проконвертувала 50 млн грн через службу таксі

БЕБ викрило групу осіб, яка проконвертувала 50 млн грн через службу таксі
415790 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи ТУ БЕБ у м. Києві та Київській області викрили групу осіб, які незаконно конвертували кошти через одну із служб таксі, які функціонують на території м. Києва.

Згадані особи створили групу підприємств, на які оформлювали лізинг транспортних засобів та передавали їх у користування водіям таксі.

Кошти від діяльності з перевезення пасажирів використовували для незаконної конвертації безготівкових коштів у готівку не відображаючи її в облікових документах. В результаті таких дій було безпідставно сформовано штучний податковий кредит та проконвертовано понад 50 млн грн.

За результатами 4 санкціонованих обшуків офісних приміщень та адрес проживання фігурантів вилучено фінансово-господарські документи, чорнові записи, понад 10 печаток та штампів підконтрольних суб’єктів господарської діяльності, комп’ютерну техніку, серверне обладнання.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють співробітники Територіального управління БЕБ у м. Києві та Київської області за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно Детективи ТУ БЕБ у Львівській області, за результатами обшуку складського приміщення виявили та вилучили електронні сигарети відомої марки в кількості понад 47 тис. штук без марок акцизного податку. Орієнтовна вартість вилученої партії становить понад 15 млн грн. Збитки державного бюджету від несплати обов’язкових митних платежів становлять понад 3 млн грн. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-vyluchylo-elektronni-syharety-vartistiu-ponad-15-mln-hrn

Теги: беб, Бюро економічної безпеки,податки,ухилення від сплати податків
Мої відео