За позовами прокуратури на Київщині громаді повернуто понад 20 га земель колишньої школи-інтернату

За позовами прокуратури на Київщині громаді повернуто понад 20 га земель колишньої школи-інтернату
421932 ПЕРЕГЛЯДІВ

Броварська окружна прокуратура забезпечила реальне виконання судових рішень щодо повернення Згурівській територіальній громаді Броварського району земельних ділянок колишнього навчального закладу.

Ювенальними прокурорами у суді доведено, що земельна ділянка площею 29 га раніше належала Згурівській допоміжній школі-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Після ліквідації навчального закладу вона передана у спільну власність територіальній громаді на баланс відділу освіти Згурівської райдержадміністрації.

Проте, упродовж 2017-2018 років ГУ Держгеокадастру у Київській області, незаконно розпорядилося майном навчального закладу, та передало частину земельної ділянки громадянам у приватну власність для ведення особистого селянського господарства, розділивши земельну ділянку на 12 окремих по 2 га кожна.

Завдяки системній роботі прокуратури, протягом 2019-2022 років заявлено 12 позовів про повернення у власність громади вказаних земельних ділянок. 11 з них вже розглянуто та задоволено. Таким чином прокурори забезпечили повернення 21,6 га земель навчального закладу вартістю 34 млн грн.

На розгляді суду залишається 1 позовна заява.

Мої відео