У прокуратурі обговорили питання взаємодії правоохоронців і громадськості

У прокуратурі обговорили  питання взаємодії правоохоронців і громадськості
380072 ПЕРЕГЛЯДІВ
Під головуванням керівника Донецької обласної прокуратури Павла Угровецького відбулась координаційна зустріч на тему «Вжиття додаткових заходів задля забезпечення ефективності роботи з розшуку осіб, зниклих безвісти та ідентифікації невпізнаних трупів».
У заході взяли участь керівництво обласної прокуратури, слідчого управління ГУ НП у Донецькій області, ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, а також старший юрист міжнародної правозахисної групи «Global Rights Compliance».
За допомогою відеозв’язку до участі в обговоренні долучились керівництво управління карного розшуку ГУ НП в Донецькій області, представники ДП «Український національний центр розбудови миру», БО «Благодійний фонд «Восток-SОS» та громадських організацій «Медійна ініціатива за права людини», «Truth Hounds», «Донбаські ворота».
Учасники круглого столу обговорили проблемні питання, які виникають під час розшуку зниклих безвісти осіб та ідентифікації померлих громадян України в умовах окупації частини територій Донеччини. Так, тільки Національною поліцією області наразі зареєстровано майже 2000 кримінальних проваджень за фактами безвісного зникнення 1673 громадян на захоплених росіянами територіях області.
Крім того, присутні значну увагу приділили необхідності підвищення взаємодії між правоохоронними органами, обласною військово-цивільною адміністрацією, органами місцевого самоврядування, волонтерами, міжнародними і громадськими організаціями. Також учасники заходу обмінялись досвідом практичного застосування форм та методів роботи на цьому напрямку.
«Ефективне забезпечення обміном наявної інформації між учасниками зустрічі та громадськістю сприятиме розкриттю та доведенню злочинів російської федерації як на національному рівні, так і в міжнародних інституціях», - підсумовуючи зазначив Павло Угровецький.
Мої відео