15 років за ґратами загрожує «помічниці генпрокурора днр», яка переслідувала українців на окупованій частині Донеччини

15 років за ґратами загрожує «помічниці генпрокурора днр», яка переслідувала українців на окупованій частині Донеччини
310036 ПЕРЕГЛЯДІВ
Досудовим розслідуванням встановлено, що колишня співробітниця правоохоронних органів України у листопаді 2014 року залишилася в захопленому м. Донецьку. Маючи проросійські погляди, жінка пішла на співпрацю з представниками «днр» та стала «прокурором відділу кадрів центрального апарату», а через деякий час – «старшою помічницею генпрокурора з особливих доручень».
 
Задля придушення волі українців, які вимушено проживають на тимчасово окупованій території та виступають проти «республіки», обвинувачена погоджувала незаконні арешти й обшуки у їхньому житлі. У подальшому їх притягували до відповідальності. «Посадовиця» діяла всупереч українському законодавству, керуючись «кримінальним та кримінально-процесуальним кодексами» й «законом про прокуратуру» так званої республіки, що є абсолютно нікчемними. Однак попри всі старання, у квітні 2019 року поплічницю загарбників раптово усунули з посад та затримали її ж «колеги» через нібито організацію потоку хабарів до «генпрокуратури».
 
 
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури стосовно донеччанки до суду скеровано обвинувальний акт за фактом участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Наразі громадянка перебуває в розшуку. Максимальне покарання – 15 років за ґратами з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео